Belvárosi gettó

 2010.09.07. 11:34

Leginkább budapesti mintára kezd hasonlítni a belváros, ami abból áll, hogy kiszorítjuk belőle a lakosokat, és elvágjuk a város többi részet egymástól, és a belvárostól.

A budapesti belváros "rendezés" jut róla eszembe, mikor minden négyzetcentit eladnak, az utakat lezárják, majd az iskolák, és ovodák előtt fizetős parkoló lesz. A korábbi utak helyére sétálóutcát raknak, a főutakatat meg díszikőtengerré kalapálják. A baj ezzel, hogy ezek a belvárosok elnéptelenednek, ez mondjuk jó a külvársoban előknek, de a hagyományos értelemben vett belvárosnak, pont közösség építő szerepe kellene legyen, nem egy lezárt gettó. A főutca átalakításról nincs mit írni, egyértelműen az 500millíós hitel felvétele, és ellopása volt a cél (a burkolat a templom előtt már sűllyed), viszont így aki a Rákóczi utcáról érkezik annak épphogy nem kell útlevelet adnia, ha esetleg másfele szeretne kimenni a városból, ne adj isten a város másik végébe menni. Ha mégis, akkor ezt megteheti 14 járdasziget, és 30km/h táblák mellett. Bárki aki utazni akar, a kishídon kell sorban álljon, marad még a Hamán Katón keresztűl a motocross palya (fekvőrendőr -ez nem veszi el a teádat-, de inkább kunhalmok az úton). Mondanám, hogy a szavazók majd eldöntik jó-e, csak éppen "atyáink" közösen szavaztak az intézkedésre, ami nekünk pénzbe kerül, nekik meg hoz, szóval nincsenek illúzioim.

Megjegyzés képpen, a város úthállozatának burkolata sokat romlott az elmúlt években, lehet inkább arra kellene költeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szentes.blog.hu/api/trackback/id/tr72277287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása